dilluns, 29 de desembre del 2008

youtube

5 companys de classe, en Borja, en Jordi, en Marc, en José i en Sergi, ens va fer la sessió didàctica del YouTube.
Per començar, el primer que ens van manar fer va ser aquest qüestionàri:

AVALUACIÓ DELS CONEIXEMENTS SOBRE YOUTUBE

1. Què podem trobar als canals de Youtube?
2. Què vol dir estar subscrit a un canal?
3. Per a què serveix la pestanya de "comunitat"?
4. A la comunitat hi ha un fòrum, quins temes es poden tractar i per a què pot ser útil?.
5. Què és la llista ràpida?
6. Es poden enviar missatges privats a usuaris registrats de Youtube? com?
7. Saps com afegir un vídeo a favorits?
8. Saps crear llistes de reproduccions?
9. Com eina de recolzament a classe, et seria útil?

Un cop ho vàrem respondre tot i tots, vam fer com una mica de debat on ens vam aclarir alguns dubtes que teniem.
Van exposar alguns conceptes importants per saber manejar el Youtube com per exemple:
-com agregar a favoritos altres vídeos?
-com trobar vídeos que facin referència o que tinguin a veure amb el que estas veient?
etc...

Va ser interessant ja que vaig aprendre conceptes importants del YouTube que no sabia abans de la sessió dels meus companys.

divendres, 26 de desembre del 2008

La pissarra digital

El meu grup format per Elisabet Aragall, Maria Alsina, Raquel Ibáñez, Neus Lladó i jo, vàrem explicar la pissarra digital mitjançant activitats participatives pels nostres companys.

Primer vam buscar un recull d'activitats per fer amb la pissarra digital i vam fer sortir als nostres companys perquè les fessin.
Després vam explicar una mica de teorica sobre la pissarra digital, la pissarra digital interactiva i els tablets.

Per grups vam realitzar una activitat sobre els avantatges i inconvenients de la pissarra i el portaveu de cada grup va sortir a la pissarra i ho va escriure tot utilitzant els rotuladors especialitzats de la pissarra.
Un cop finalitzada l'escriptura amb els rotuladors vam fer una mica de debat per poder veure les opinions dels nostres companys sobre la pissarra.
Seguidament, vam passar algun video on podiem veure les aplicacions pràctiques d'aquest nou element tecnològic.

I ja per concloure, vam passar-los un Jclic avaluatiu on podien veure si realment havien assolit els nous conceptes treballats a la sessió o no.





En aquest enllaç podeu trobar el nostre treball de la pissarra digital:

enllaç

divendres, 19 de desembre del 2008

Edu365.cat

El dilluns passat el Víctor i el Fran ens van fer una exposició sobre la webb:Edu365.cat.
Aquesta webb és un Portal del Departament d'Educació per a pares i alumnes, amb notícies, agenda, novetats, canals, xats i apartats per nivells educatius.
Amb la seva exposició vam poder veure tots els tipus de vídeos que hi trobem i per grups vam buscar un vídeo que s'adeqües a les característiques d'un dels tipus de vídeo que previament ens havien explicat.

dijous, 18 de desembre del 2008

UAA

Aquesta pràctica consisteix en crear una unitat d'aprenentatge autònom (UAA), on hi trobarem conceptes de l'assignatura.
En aquest cas, jo he parlat del meu Jclic sobre el sistema solar. Primer he fet una petita introducció i després he explicat els conceptes més importants del sistema solar. I per últim he posat un enllaç del meu jClic on els nens podran veure si realment han assolit o no els conceptes explicats prèviament a la UAA.

Be, per crear la UAA has de seguir els passos següents:
-registrar-te al gmail
-entrar al google sites amb la teva direcció i contrasenya ja establertes
-un cop ho hagis introduït veuràs que ja estaràs dins la teva UAA i a partir d'aqui hauràs d'anar introduïnt tots els conceptes i imatges que vulguis treballar
-I perúltim, el Jclic fet prèviament, l'hauràs de guardar en una pàgina webb ja que des d'allà l'enlleçaràs des de la teva UAA.

Aquest és l'enllaç per accedir a la meva Unitat d'Aprenentatge (UAA):

http://sites.google.com/site/sistemasolargemma/

JClic

Aqui tenim l'e´llaç del meu Jclic que es titula: el sistema solar.
El meu Jclic també està linkat a la meva UAA.

JCLIC

divendres, 5 de desembre del 2008

Los profesores catalanes desdeñan las ventajas del ordenador en clase

Un estudio muestra que los docentes de Ciencia y "mates" de ESo aún prefieren la clase magistral // Las escuelas están bien equipadas en PC pero se les saca muy poco rendimiento.

La gran mayoría de los profesores de Ciencias y Matemáticas imparten la docencia en la ESO como décadas atrás, de espaldas al uso de los ordenadores en el aula y los recursos que proporcionan las tecnologías de la información y de la comunicación (TIC) para familiarizar el alumnadocon las materias. Un estudio internacional en el que han participado 356 centros educativos catalanes, públicos y concertados, de los 920 que ofertan segundo de ESO, concluye que menos de dos de cada 10 docentes de aquellas disciplinas utilizan las nuevas tecnologías con una frecuencia semanal y que la inmensa mayoría de los enseñantes se valen casi en exclusiva de las clases magistrales como instrumento para transmitir los conocimientos.

conferència d'Anna Pérez

El dia 12 de Novembre va venir una mestra del CEIP Drassanes de Barcelona a fer-nos una conferència sobre els blogs a l'escola.
Primer ens va explicar conceptes importants que tenien a veure amb els blog com què és un post?o una catosfera?o un blocaire?
Després ens va explicar com crear i compartir els blogs a través del web 2.0.
Els blogs han tingut una gran evolució amb un període molt curt ja que amb els blogs ara podem utilitzar qualsevol tipus de contiguts multimèdia i audiovisuals.

L'Anna també va tractar el tema de les Noves Tecnologies a les escoles i si aquestes són capaces de seguir el ritme tecnològic.

Vaig trobar molt interessant que mentre feia la conferència s'ajudava d'algun vídeo o power point perquè tots els conceptes ens quedessin més clars.
Per exemple, al final ens va posar algun vídeo on podiem veure treballs realitzats per nens del CEIP Drassanes.

Frases dites per ella durant la conferència i que són molt interessants:

-"Qui és el protagonista, el nen o el mestre? A l'escola del segle XXI, el nen no és únicament espectador de la classe sinó que participa i té força protagonisme perquè el mestre no li dóna tota la feina feta sinó que el propi nen ha de ser capaç de buscar i processar la informació".

- "Gràcies a la Web 2.0, i les eines com els blocs els alumnes també poden crear contingut i fer un aprenentatge compartit".

-“El bloc de l’escola és una part oberta al món”.



Aqui teniu l'enllaç en la presentació que va utilitzar l'Anna Pérez a la conferència:

Els blogs a les escoles